KA229 ”NEW ERA IN EDUCATION”

parteneriat de schimb interșcolar

                                        

 

Proiect Erasmus+ finanțat prin Fonduri Europene

Contractul de finanțare nr.  2019-1-PL01-KA229-065290_3

Liceul Tehnologic ”Elie Radu” Botoșani

Botoșani 1 octombrie 2019 – prelungire contract până la 31.08.2022

Liceul Tehnologic ”Elie Radu” Botoșani este partener în cadru proiectului alături de: ASS Gestion Coll Lyc Catholique  Prive AGCLCP-Reunion, Franța,  Zespół Szkół, Wąbrzeźno-Polonia,  Mesleki Eğitim Merkezi, Bornova-İzmir, Turcia,  Kepez Mahmut Celalettin Okten Anadolu Imam Hatip Lisesi, Antalia, Turkey.

      Prin participarea la acest proiect s-a dorit o revigorare a modului de a preda, a metodelor și uneltelor folosite în actul de predare.  În orele din secolul al XVIII-lea, elevii au fost învățați să se pregătească pentru revoluția industrială. Am încercat să creștem oameni cu același model, chiar dacă am revoluționat revoluția industrială până ajungem la Industria 4.0. Oamenii care nu știu multe în lumea nouă, care pot ajunge atunci când au nevoie la informațiile potrivite, se perfecționează în mod constant și care se pot adapta la schimbare sau chiar gestiona schimbarea cu succes. În aceste zile, când vorbim despre Industria 4: 0, trebuie să pregătim persoane care vor fi experți în domeniul lor și vor contribui la o economie cu mai multe fațete în locul lucrătorilor cu competențe egale și standardizate. Ne confruntăm cu transformarea digitală în educație. Elevii ar trebui să fie educați nu numai în științe matematice, ci și în oameni care cunosc lucrul în echipă. Ar trebui să fie oameni care au abilități puternice de alfabetizare și comunicare, capabili de gândire critică și de rezolvare a problemelor. Ar trebui să-i învățăm pe elevi cum să învețe și chiar să-i educăm pentru o învățare  pe tot parcursul vieții.

Echipa de management a proiectului ”New Era In Education” este alcătuită din: coordonator de proiect Forțu Dana Magdalena, reprezentant legal ( director: Badea Alina / Vieru Delia / Marandiuc Cornelia), contabil ( Chișcă Eugenia / Manta Elena), membru.

 

https://www.monitorulbt.ro/local/2021/11/25/un-liceu-aflat-pe-punctul-de-a-fi-desfiintat-se-pregateste-pentru-o-noua-era-in-educatie/